Kostarika Fatima Anaerobic Natural - Micro Lot
Speciálním způsobem vyrobená, speciální chutí oplývající. Taková je Kostarika Fatima Anaerobic Natural – Micro Lot, která vám zachutná jak na filtru, tak ve french pressu nebo automatickém kávovaru. Díky fermentaci bez přístupu kyslíku se v ní rozvíjejí nádherné tóny meruněk, ananasu, pomerančových květů a mléčné čokolády. Unikátní mikrolot z oblasti, která se kávou proslavila na celém světě, rozhodně stojí za ochutnání.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Kostarika Fatima Anaerobic Natural – Micro Lot je arabika s krásnou, rozvinutou a mnohovrstevnatou chutí. Nadchne vás směsí ovoce (poznáte meruňky, ananas), pomerančových květů a mléčné čokolády. Její lehkost si nejlépe vychutnáte, když ji připravíte na filtru nebo jako cold brew. Báječná je ale i z moka konvičky či pákového kávovaru.
Původ
V kopcích regionu Tarrazú, známých ideálními podmínkami pro pěstování kávy, leží farma Finca Tres Milagros. Už přes půl století ji vlastní a vede rodina Facusse. Dlužno podotknout, že s excelentními výsledky. Protože se rodina stará o naprosto celý proces výroby, může dohlížet na skutečně každý její aspekt – od pěstování přes fermentaci až po sušení.
Výslednou chuť kávy odrůd Catuai a Caturra určují jak půda a podnebí regionu Tarrazú, tak anaerobní fermentace, kterou jsou zrna zpracována. Díky speciální metodě, při které se kávové třešně zavírají do hermeticky uzavřených nádob, dochází k maximálnímu zvýraznění aromatických složek.
Fermentace je na farmě Finca Tres Milagros rozdělena do dvou kroků: v prvním jsou zralé kávové třešně vsypány do polypropylenových sáčků, v nichž jen lehce fermentují po dobu 48 hodin. Následně je dělníci přesypou do fermentačních nádrží. Tam kvasí 96 hodin bez přístupu kyslíku, tedy anaerobně.
Nakonec je káva asi 20 dní sušena na přímém slunci. A po usušení ještě 2-3 měsíce odpočívá v pytlích. Tato precizní technika zajišťuje, že má každá šarže konzistentně vysokou kvalitu.
Na Kostarice se pěstování kávovníků věnuje kolem 50 tisíc farmářů. Naprostá většina z nich jsou drobní zemědělci. Práci nemají právě lehkou, počasí bývá nestálé, plantáže sužují častá sucha. Přesto se Kostaričanům daří exportovat šarže vynikající kvality, a to včetně jedinečných mikrolotů. Důkazem je právě Kostarika Fatima Anaerobic Natural – Micro Lot.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.